Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Oca 21, 2018

Basında ÖzÜ - "Boş Menüler" Moda Olacak

"Boş menüler" moda olacak Gastronomide dünyanın en prestijli eğitim kurumlarından biri olan Le Cordon Bleu şefleri 2018 trendlerini açıkladı...

Yeme içme sadece Türkiye'de değil, dünyada yükselen değer. Doğal olarak da sektöre ilgi alaka maksimumda. Fakat şunu unutmamak lazım ki sadece açılan yeni mekanları takip ederek, aşçılığa merak salıp işini gücünü bırakarak yada yiyip içtiğimizi sosyal medyada paylaşarak ne kendimizi geliştirebilir ne de gastronomik değerlerimizi yüceltebiliriz. Sadece ilgili bir tüketici olarak bile yapacak çok şeyimiz var. Ürün bilincimizi artırarak, işini adil yapan üreticileri, özellikle de küçük çaplı olanları desteklemekten başlayabiliriz mesela.

Dünyadaki gelişmeleri ve kanaat önderlerini takip etmek de gündemi yakalamak adına mühim. Özyeğin Üniversitesi bünyesindeki Le Cordon Bleu İstanbul, 2018'e ilham verici ve lezzetli bir başlangıç yapmak adına "Gastronomi Trendleri Buluşmasının İkincisini geçtiğimiz günlerde Fransız eğitmen şefleri ve mezunları ile Fransız Sarayı'nda gerçekleştirdi. Bakalım bu yıl bizi neler bekliyor?

Sürdürülebilirlik Önde

CHRISTINA HUANG (Paris Zaoka Restoran kurucu şefi)

  • "Carte blanche" yani "özgürce istediğini yapmak"anlamına gelen bu terim; restoranlarda "Boş menü"şeklinde yeni anlam buluyor. Yükselen bu trendde, şefler basılı bir menüye bağlı kalmadan, günlük ürünlerle farklı tabaklar sunacaklar.
  • Şeflerin, sadece mutfaktaki israfı önlemekle değil, yemekleri ihtiyaç sahiplerine ulaştıran kurumlarla yapacakları işbirlikleri, dünyanın refahı için önemli adımlar olacak.
  • Sürdürülebilirlik çerçevesinde şefler ürünlerin kökünden yapraklarına ya da kafasından kuyruğuna kadar, daha az alışılmış kısımlarından da yaratıcı tabaklar geliştirerek ondan mümkün olduğunca fazla faydalanmaya yöneliyorlar. Açık mutfak talep ediliyor

Yenilikçi mutfaklara devam

ERICH RUPPEN (Yönetici, eğitmen şef)

  • Kentsel yaşam tarzının yarattığı zorluk ve endişeler ve bu yaşam tarzından çıkan sağlık sorunları, insanları beslenmede doğala yönlendirmeye devam edecek.
  • Dünyayı gezip, farklı ülke mutfaklarından beslenen yeni nesil şefler aldıkları ilhamlarla yenilikçi mutfaklar yaratmaya devam edecek. Kültürlerarası, avangart yaklaşımlar keyifli sonuçlar çıkaracak.

Açık Mutfak Talep Ediliyor

PIERRE DUTARET (Restoran danışmanı, şef)

  • Müşteri, pazarlamada gücünü artırıyor. İnternet ve akıllı telefon uygulamaları ile iletişim daha etkin ve daha kişisel hale geliyor.
  • Müşteriler adil, kaliteli ve takip edilebilir ürünleri ve fast-food segmentinde bile açık mutfağı talep ediyorlar. •
  • Avrupa'da büyük şehirlerde, Uzakdoğu mutfakları baharat, ot zenginliği ve lezzetin yanı sıra sağlıklı algılanarak daha fazla tercih ediliyor. İtalyan ve İspanyol mutfağı popülaritesini sürdürürken Fransız mutfağı özellikle teknik anlamda referans olmaya devam edecek.